Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΓΑΜΟΣ

     Το Σάββατο 19 Ιουνίου έγινε ο Γάμος, του Κώστα Δημ. Τριαντάφυλλου Δικηγόρου και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της εκλεκτής της καρδιάς του Μαρίας Πέτρου Παδουβα ψυχολόγου.Το μυστήριο τελέσθηκε στον ανθοστόλιστο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή και ευλογήθηκε από τους Ιερείς -Μέλη του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και από τον Ιερέα του χωριού. Με τους ήχους παραδοσιακών οργάνων ντύθηκε ο Γαμπρός στο πατρικό του σπίτι στον Κάμπο. Στη συνέχεια μαζί με τους γονείς του και τα αδέλφια του έφθασαν στην έξω πλατεία της Καλαμωτής και με την συνοδεία των παραδοσιακών μουσικών οργάνων,συγγενών και φίλων έφθασε στην Εκκλησία,περιμένοντας την νύφη η οποία έφθασε σε λίγο και εκείνη συνοδευόμενη από τους γονείς της, υπό τους ήχους της παραδοσιακής κρητικής λύρας, ο πατέρας της νύφης την παρέδωσε στον Γαμπρό δίνοντας τους την ευχή του,καταχειροκροτούμενοι από το μεγάλο πλήθος που ήλθε να παρακολουθήσει την τελετή. Κουμπάροι των νεονύμφων ήταν η αδελφή του Γαμπρού Πόπη Τριανταφύλλου και οι φίλοι του Γιάννης Μαστρογεωργίου και Γιάννης Παπαδόπουλος. Μετά το μυστήριο οι ευτυχισμένοι νεόνυμφοι και οι γονείς τους παρέθεσαν μεγάλη δεξίωση,με πλούσια και εκλεκτά εδέσματα σε φαγητά και ποτά, στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης.
Η προσέλευση των νεονύμφων στο χώρο της δεξίωσης, έγινε με καΐκι και συνοδεύτηκε με την ρίψη πολύχρωμων βεγγαλικών,δημιουργώντας μια ωραία ατμόσφαιρα.
Με τους απαλούς ήχους της μουσικής το ζευγάρι έκοψε την γαμήλια τούρτα και εν συνεχεία χόρεψαν το πρώτο τους χορό, καταχειροκροτούμενοι απο τους προσκεκλημένους. Ευχάριστη εντύπωση προκάλεσε σε όλους τα πλούσια Κρητικά εδέσματα, που ήταν στα τραπέζια τους, μπολάκι με μέλι, τυρί γραβιέρα και τηγανόψωμο που προσφέρονται στους Κρητικούς γάμους.
 Με Χιώτικους και Κρητικούς χορούς και με την συνεχή ρίψη βεγγαλικών, η βραδιά θα μείνει αξέχαστη σε όλους .Την έκπληξη της βραδιάς την έκανε ο χορός με την νύφη του 92 χρόνου Παππού του Γαμπρού,Γιάννη Μονιάρου.
Έντονη η παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου στην γαμήλια τελετή, απ΄ τους Γ. Ανωμερίτη,τους δυο βουλευτές του Νομού,απο την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Νομάρχη Χίου,τον τέως Υπουργό Κοτσακά Α.,τον Δήμαρχο Χίου,και λοιπούς Δημάρχους του Νομού,τα μέλη της Νομαρχιακής ,Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Επίσης ο πρόεδρος της Ε.Μ. Χίου, Γανιάρης Κώστας, ο Ναύαρχος Μιχαηλίδης Σταύρος, ο τέως Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου Ξενάκης Γιάννης,ο Λιμενάρχης Χίου,από την HARBOR SHPPING,ο Γεωργιλής Στέφανος,ο Ορφανός Χρήστος και ο Πετραδάκης Νίκος.
Στο νέο ζευγάρι ευχόμαστε ευτυχισμένη και δημιουργική ζωή. Στους γονείς του Γαμπρού Δημοσθένη και Μαρκέλλας Τριαντάφυλλου και στους γονείς της νύφης Πέτρου και Κατερίνας Παδουβα να τους χαίρονται και με το καλό να καμαρώσουν εγγονάκι.



1 σχόλιο: