Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΒΙΒΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ



Ένα σημαντικό βιβλίο για το ιστορικό Γυμνάσιο Καλαμωτής πρόκειται να εκδώσουν ο προοδευτικός όμιλος Καλαμωτής και ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Αττικής. Το βιβλίο 230 σελίδων περίπου, αναφέρετε στο ιστορικό της ίδρυσης του Σχολείου με έμφαση στη μεγάλη ευεργεσία του Κωνσταντίνου Βαμβακά και την καθοριστική σημασία της συλλογικής ευθύνης και προσπάθειας των απανταχού Καλαμωτούσων για την πραγμάτωση του μεγάλου έργου.
Ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε το Γυμνάσιο Καλαμωτής στην εκπαιδευτική κατάσταση των χωριών της νότιας Χίου καθώς και η εξελικτική πορεία που ακολούθησε, απο της ιδρύσεως του το 1950 μέχρι σήμερα, παρουσιάζονται και τεκμηριώνονται στο βιβλίο με πλήθος παλιών και σύγχρονων Φωτογραφιών, υπηρεσιακών εγγράφων και άλλων ντοκουμέντων.
Την επιμέλεια είχε ο απόφοιτος του Σχολείου Γεώργιος Ιω. Δαμαλάς ενω την οικονομική δαπάνη της έκδοσης ανέλαβαν εξ ίσου οι Καλαμωτούσοι Ιωάννης Δημητράκης, Πίτσα Καλαμωτούση και Γεώργιος Λαμπράκης.
Τα έσοδα απο τη διάθεση του βιβλίου θα διατεθούν για την ανέγερση της προτομής του μεγάλου ευεργέτη του χωριού και του Γυμνασίου Κωνσταντίνου Βαμβακά.
Η παρουσίαση του Λευκώματος θα γίνει στα πλαίσια του φεστιβάλ “Αξάνεμος” στις 8 Αυγούστου στην Καλαμωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου