Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

H Βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή δημοσιοποιεί το «πόθεν έσχες» της



Σε επιστολή που έστειλε η Βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο αναφέρει ότι συμφωνεί με την πρόταση για δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες», για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και για ολόκληρη τη θητεία τους και είναι διατεθειμένη να το πράξει άμεσα, δημοσιεύοντας τις σχετικές δηλώσεις στο διαδίκτυο. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της επιστολής.





Προς
κύριο Φίλιππο Πετσάλνικο,
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων


Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

ζούμε έντονα, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια γενικευμένη αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος της χώρας, δικαιολογημένη, αλλά και ισοπεδωτική. Θεωρώ ότι η προϊούσα αυτή απαξίωση τείνει να καταστεί επικίνδυνη, αν δεν υπάρξουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Πέραν από το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, για τον οποίο είμαι βέβαιη ότι θα δώσει ριζικές λύσεις, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να μηδενίζεται η διαδρομή, η προσφορά, το ήθος και η αξιοπρέπεια του καθένα από εμάς, συλλήβδην, στο όνομα κάποιων επίορκων δημόσιων προσώπων.
Ο μηδενισμός, η ισοπέδωση, ο λαϊκισμός θα πρέπει, με κάθε τρόπο, να σταματήσουν, χωρίς συσκοτίσεις επί αδίκων, αλλά και χωρίς σκιές επί δικαίων. Γι’ αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Έχοντας, κύριε Πρόεδρε, ολοκληρώσει 10 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας, αλλά και υπηρετήσει σε κυβερνητική θέση, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί, έστω και έμμεσα την προσωπική μου πορεία. Προς την κατεύθυνση αυτή συμφωνώ απολύτως με την πρόταση για δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες», για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και για ολόκληρη τη θητεία τους. Είμαι δε διατεθειμένη να το πράξω άμεσα, δημοσιεύοντας τις σχετικές δηλώσεις στο διαδίκτυο.

Είμαι βέβαιη ότι κατανοείτε τόσο την προσωπική φόρτιση, όσο και την αγωνία όσων από εμάς θεωρούν ότι αδίκως δέχονται τον «λίθον του αναθέματος», αλλά και είναι υπερήφανοι για τη συμβολή τους στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Με εκτίμηση,
Ελπίδα Τσουρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου